You are here: Home » Mixer » Mixer blender

Mixer blenderÄr det någon skillnad på en mixer och en blender? Ja visst finns det en liten hårfin skillnad när man tänker efter. Även återförsäljarna marknadsför sina produkter under olika namn och vad de är avsedda för.

Blendern

En blender är mer av en stående modell som man enkelt kan göra smoothies i. Behållaren är hög som en tillbringare vilket gör att den är idealisk för blöta vätskor. När man mixar med blendern så stänker inte vätskorna över de höga kanterna genom att den är smal och hög. I botten finns ett skär med fyra blad som är lätt böjda uppåt så de kan slå sönder frukter och bär, men även is om man skulle önska att krossa lite is. Locket kräver inte någon säkerhet för att maskinen ska kunna köras och man måste öppna hela locket för att kunna stoppa ned saker.

Mixern

Mixern är betydligt lägre och bredare. Den har en genomskinlig behållare och i botten hittar man en kniv med två blad. Det brukar även finnas en förlängare om man vill använda de skivor som brukar följa med eller som man kan köpa till. Det är rivskivan som är ett snabbare alternativ för ett rivjärn. Det finns även en skivare. Med förlängaren kommer riv eller skivaren under locket och du kan enkelt riva både grönsaker, nötter eller ost. Med skivaren kan man till exempel skiva potatis eller andra rotfrukter. Det tillhörande locket har en spärr som gör att man inte kan köra maskinen utan att både locket och spärren är aktiverad. Ovanpå locket finns ett hål där man kan stoppa ned det som ska rivas eller skiva.

Varför finns det olika modeller?

Många har frågat sig om man verkligen behöver en mixer och en blender, Gillar man att vara i köket och laga till diverse olika maträtter eller bakverk så är de båda till stor nytta på var sitt sätt. Sedan kommer en av dem bli en extra favorit beroende på vad man tillagar mest.